Általános szerződési feltételek

Home / Általános szerződési feltételek

Eladó adatai:

Név: MFefit Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1062 Budapest, Lehel u. 1/A. 3. em. 7.

Visszaküldési cím: 1211 Budapest, Építőüzem utca 2-6.

Nyilvántartást vezető Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék mint Cégbíróság

Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-172987

Elektronikus levelezési cím: info@mfefit.hu

Adószám: 22929699-2-42

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-115538/2017

Telefonszám: +36 70 3292119

A szerződés a felhasználó és a MFefit Kft. mint eladó között jön létre. A vásárlással a felhasználó elfogadja az általános szerződési feltételeket, így a jogviszony az abban foglaltaknak megfelelően létrejön

1. Bevezetés

Az alábbi Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) a https://mfefit.hu honlapon és a MFefit mobilaplikáción történő megrendelés esetén érvényesek, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. törvény 5. § (1) bekezdése szerinti általános szerződési feltételeknek minősülnek, továbbá tartalmazzák a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelő tájékoztatást.

2. A szerződés tárgya:

2.1 A szerződés tárgya a MFefit Kft. által forgalmazott termék adás-vétele, távollevők között kötött szerződés alapján. A MFefit Kft. a megrendelés regisztrálása után kiszállítja a felhasználó által megrendelt árut vagy banki átutalásos vagy készpénzes utánvétes fizetés ellenében. Amennyiben a MFefit Kft-nek a megrendelés visszaigazolása után jut tudomására, hogy ajánlattételkor, tévesen jelölte meg a megrendelt termék árát vagy a terméket készlethiány miatt nem tudja leszállítani, a MFefit Kft. haladéktalanul tájékoztatja az felhasználót erről.  A felhasználó ezután a megváltozott feltételek mellett megerősítheti vételi szándékát, illetve elállhat az adásvételtől. Egyéb esetekben, a vevő jogszerű elállása kivételével a MFefit Kft. jogosult elállni a szerződéstől.

2.2 Szolgáltatás igénybevételére a felhasználó kizárólag akkor jogosult, illetve felhasználói fiókot akkor hozhat létre, ha:

 • természetes személy elmúlt 18 éves és cselekvőképessége nem korlátozott; vagy
 • 14. életévét betöltött kiskorú és a szolgáltatás használata során kizárólag a saját, munkával szerzett keresményének erejéig rendelkezik.
 • jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet nevében jár el és a felhasználó szavatolja, hogy jogosult az adott szervezet képviseletére.
 • A természetes és jogi személyek saját nevükben, valós adatok, illetve elérhetőségek megadásával adhatnak le megrendelést, vagy regisztrálhatnak.

3. Regisztráció

3.1 A vásárlás feltétele a regisztráció. Felhasználó lehet minden, korlátlanul cselekvőképes, természetes és jogi személy, aki vagy amely szabályosan regisztrál, illetőleg a megrendelés előtt elfogadja a https://mfefit.hu weboldalra és a MFefit mobilaplikációra vonatkozó, mindenkor hatályos ÁSZF-et. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadását jelenti a regisztrálás (függetlenül attól, hogy az az weboldalon vagy a mobilaplikáción történik), illetve a regisztrálás után végzett bármely cselekmény, amely a https://mfefit.hu weboldalon ill. MFefit mobilaplikáción való részvételt jelenti. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadását jelenti az is, amennyiben a felhasználó regisztrálás nélkül, a megfelelő adatok megadásával terméket rendel meg, a megrendelés előtt elfogadja az ÁSZF-et. Regisztrálni, a „Regisztráció” menüpont segítségével lehet. A https://mfefit.hu weboldal ill. a MFefit mobilaplikáció adminisztrációja ellenőrzi a felhasználó regisztrációját, és hiányos vagy hiteltelen adatok esetén visszautasítja azt. A https://mfefit.hu oldalon és a MFefit mobilaplikáción valós kereskedelmi ügyletek folynak, így a tagság feltétele minden kötelező rovat valósághű kitöltése. Az adatok arra szolgálnak, hogy létrejött vásárlás esetén, a felhasználó azonosítható legyen a másik fél számára.

3.2 Felhasználó köteles valós adatokat megadni a megrendelés leadása során. Amennyiben elvégezte a regisztrációt, és adataiban bármilyen változás történik, köteles fiókjában azt rögzíteni. Egy felhasználó kizárólag csak egy felhasználói fiókkal rendelkezhet. Ha a MFefit Kft. azt észleli, hogy egy felhasználó több fiókot is fenntart, jogosult azokat felfüggeszteni. Ha az MFefit Kft. tudomására jut, hogy egy felhasználó nem valós adatokkal regisztrál, vagy feltételezhető, hogy két vagy több fiókot ugyanazon személy regisztrált vagy használ, az adott fiók használatát felfüggeszti. A felhasználó köteles pontos és valós elérhetőségeket (teljes név, cím, telefonszám, e-mailt cím) szerepeltetnie adatai között. Amennyiben az MFefit Kft. tudomására jut, hogy ezek az adatok nem valósak, a felhasználó ezen adatok alapján nem elérhető, akkor a MFefit Kft. jogosult a felhasználó hozzáférését korlátozni.

4. Megrendelés

4.1 Felhasználó regisztrációval vagy regisztráció nélkül adhat le megrendelést. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadása kötelező.

A megrendelés során felhasználó a szállítási mód kiválasztásával megrendelheti a kiszállítást is. A megrendelésről a MFefit Kft. automata visszaigazolást küld a megrendelés során megadott emailcímre. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a felhasználó által a megrendelés elküldése során megadott adatokat, a rendelési adatok, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát valamint ezen felül a felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit, a választott fizetési és szállítási módot.

4.2. Adatbeviteli hibák kijavítása: a megrendelés leadása előtt a „Fizetés” nevű oldalon belül a felhasználó az alábbi adatokat látja: számlázási adatok, szállítási adatok, szállítási mód, fizetési mód végül a „Rendelés véglegesítése” cím alatt a termék nettó árát, az Áfát és a szállítási költséget. A „Fizetés” oldalon belül a felhasználó bármikor vissza tud lépni, ha módosítani vagy javítani szeretné a megadott adatokat. A rendelés leadását követően emailben vagy telefonon módosíthatók a rendeléssel kapcsolatos adatok. Személyes adatait regisztráció és belépés után a „Fiókom” menüben módosíthatja.

4.3 Felhasználó tudomásul veszi, hogy ha a megrendelt termékkel egyidejűleg a termék kiszállítását is megrendeli, annak költségét a felhasználó köteles kiegyenlíteni. A kiszállítás pontos költségéről az MFefit Kft. a felhasználót a megrendelést megelőzően tájékoztatja, és a megrendeléssel egyidejűleg a Felhasználó tudomásul veszi, hogy a termék árán kívül köteles a kiszállítás díját is megfizetni. Az általános kiszállítási díjakról a felhasználó a „Szállítási információk” menüpont alatt előzetesen is tájékozódhat. A szállítás költségét a „Fizetés” menüpont, a kosár összesített összege, és a számla is tartalmazza.

4.4 A létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett vásárlási adatok igazolják, amelyeket a MFefit Kft. a számvitelre és adózásra vonatkozó jogszabályokban meghatározott határideig őriz.

4.5 A Felek közötti szerződés magyar nyelven jön létre.

5. Fizetés, szállítási határidő

5.1 Felhasználó tudomásul veszi, hogy a „Rendelés megerősítése” gombra kattintással kötelezettséget vállal a szolgáltatás ellenértékének megfizetésére.

5.2 A felhasználó a vételárat az alábbi módokon fizetheti meg:

 1. a termék kiszállításkor a futár kezéhez készpénzben;
 2. banki átutalással;
 3. bankkártyával Barion rendszeren keresztül;
 4. paypal ill. bankkártyás fizetéssel

A fizetési módokkal kapcsolatos részletes tájékoztatást a https://mfefit.hu weboldalon ill. a MFefit mobilaplikáción talál.

5.3 Teljesítési határidő: Az MFefit Kft. a Felhasználót a megrendelés során tájékoztatja, hogy amennyiben a megrendelt termék raktáron található, akkor az áru várható érkezési ideje 48-72 óra. Abban az esetben, amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, a felhasználó arról kap tájékoztatást a megrendelés során, hogy a MFefit Kft-hez  mikor fog megérkezni az áru. A MFefit Kft vállalja, hogy az áru a MFefit Kft-hez történő megérkezését követő időponttól számított 48-72 órán belül kiszállításra kerül.

5.4 A csomagokon nyomonkövetési szám is fel van tüntetve, így a felhasználó pontos információhoz juthat a rendelt termék állapotáról. A nyomonkövetési számot telefonon beolvasva a 06-20-77 333 99-es számon vagy a MFefit Kft. telefonszámán kap információt.

5.5 A csomagot a futárszolgálat a saját feltételei szerint szállítja ki a felhasználó által megadott címre, a mindenkori hivatalos tarifatáblázata alapján. Amennyiben a kézbesítő a megadott címen a címzettet nem találja, a csomagról értesítést hagy. A küldemény ezután az értesítésen megjelölt postahivatalban és az ott feltüntetett határidőn belül, a megadott hivatali idő alatt vehető át. 

5.6 Amennyiben egy rendelés valamelyik munkanapon 12.00 óráig beérkezik a MFefit Kft-hez, akkor azt még aznap, vagy a következő munkanapon feladja. Természetesen a csomag házhoz érkezéséhez még a postai kiszállítás ideje hozzáadódik, mely általában 2 munkanap a távolságtól és a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. szolgáltatási sebességétől függően. Speciális időpontokban, például Karácsonykor a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. sem tudja garantálni az általánosan megszokott csomagszállítási időket! 

5.7 Ha a rendelés hétvégén (szombat, vasárnap) érkezik be, vagy pénteken, akkor ez hosszabbíthatja a folyamatot. Az is késedelmet okozhat, ha a rendelés kapcsán további kommunikációra van szükség a MFefit internetes üzlet és a felhasználó között (hibás adatok, esetlegesen időközben kifogyó termékek, stb.). A MFefit internetes üzlet árukészlet státusza munkanapokon naponta egyszer, manuálisan kerül frissítésre, így előfordulhat, hogy egy az üzletben megrendelhetőnek látszó és ténylegesen megrendelt tételt a MFefit Kft. valójában nem tud éppen szállítani. 

6. Árak, szállítási díj

6.1 A honlapon megadott eladási árak forintban szerepelnek, és tartalmazzák az általános forgalmi adót. A honlapon megrendelt termékek házhoz szállításának díja minden esetben az egyes termékek súlyától és a felhasználó által igénybe vehető szállítás típusától függ, mely tételt az eladási ár nem tartalmazza.

6.2 A pontos szállítási költségről a megrendelés visszaigazolásakor kap tájékoztatást a felhasználó internetes rendelés esetében.

7. Elállási jog

7.1 Ha a felhasználó fogyasztónak minősül, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26. ) Korm. rendelet 20. § (1) bek. értelmében megilleti az elállás joga. A felhasználó 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

7.2 Az elállási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a felhasználó vagy a felhasználó által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy

a) a terméket átveszi;

b) több termék szolgáltatásakor az utolsó termék átveszi;

c) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor az utolsó tételt vagy darabot átveszi.

7.3 Ha a felhasználó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

MFefit Kft. 1211 Budapest, Építőüzem utca 2-6.

Telefonszám:

E-mail cím: info@mfefit.hu

Ebből a célból a felhasználó felhasználhatja az alábbi elállási nyilatkozat-mintát is. Ha a felhasználó emellett dönt, az elállás megérkezését a MFefit Kft e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a felhasználónak.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

7.4 A felhasználó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

7.5 Elállás esetén a felhasználó köteles a MFefit Kft. számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a felhasználó viseli.  E költségek legmagasabb becsült összege: 5.000,- Ft.

7.6 A termékek visszaküldésének feltételei:

A terméket eredeti csomagolásban és minden tartozékával valamint a teljes dokumentációval együtt kell visszaküldeni. A termékek dobozát tilos bármilyen nemű ragasztóval leragasztani. Hogy a termékek épségben visszaérjenek, a felhasználó köteles a dobozt beburkolni egy fóliába, vagy abba a csomagolásba, amibe eredetileg átvette. A termékeken nem szabad, hogy  tartós használat nyoma legyen.

7.7 A felhasználó a termékeket a következő módokon juttathatja vissza a mérettől és súlytól függően. Postázási cím: MFefit Kft 1211 Budapest, Építőüzem utca 2-6.

 1. Postai úton ajánlott levélként.
 2. Postai úton csomagként zöld belföldi csomagkísérővel. Utánvételes és portós csomagokat a MFefit Kft nem vesz át
 3. Ha a termék 10 kg feletti, vagy a méreténél fogva nem postázható, úgy a felhasználó futárszolgálatot tud igénybe venni az elszállításra.

7.8 A felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

7.9 Ha a felhasználó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a felhasználó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a MFefit Kft visszatéríti az felhasználó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a felhasználó a MFefit Kft. által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során a MFefit Kft. az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést a MFefit Kft mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a felhasználó nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

7.10 Nem gyakorolható elállási jog:

– olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

– olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

– lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

– a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát;

– fogyasztónak nem minősülő vásárlókra, gazdasági, vagy szakmai tevékenység céljából kötött szerződésekre, valamint

– a jogszabályok által meghatározott további esetekben.

8. Kellékszavatosság

8.1 A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el, fogyasztó szerződés esetében azonban az elévülés időtartama két év. A jogosult fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül terjesztheti elő kifogását.

8.2 Milyen esetben élhet a felhasználó a kellékszavatossági jogával?

A felhasználó a MFefit Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

8.3 Milyen jogok illetik meg a felhasználót kellékszavatossági igénye alapján?

A felhasználó – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

8.4 Milyen határidőben érvényesítheti a felhasználó kellékszavatossági igényét?

A felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a felhasználó már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

8.5 Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A felhasználó a MFefit Kft-vel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

8.6 Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a felhasználó igazolja, hogy a terméket a MFefit Kft nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a felhasználó köteles bizonyítani, hogy a felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

9. Termékszavatosság

9.1 Milyen esetben élhet a felhasználó a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén a felhasználó – választása szerint – a 8. pontban meghatározott kellékszavatossági jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

9.2 Milyen jogok illetik meg a felhasználót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

9.3 Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

9.4 Milyen határidőben érvényesítheti a felhasználó termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

9.5 Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a felhasználó kizárólag az ingó dolog (termék) gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a felhasználónak kell bizonyítania.

9.6 A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

10. Jótállás

10.1 Milyen esetben élhet a felhasználó a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a szerződés, a Polgári Törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet alapján a MFefit Kft jótállásra köteles.

10.2 A felhasználót milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján? 

A MFefit által szolgáltatott sporteszközök tartós fogyasztási cikknek minősülnek, melyek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály 1 éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő. Az 1 éves jótállás nem vonatkozik a kerámiából készült termékekre (melyek nem tartoznak a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet hatálya alá), ezért azok sértetlen állapotát az felhasználó az átvételkor köteles ellenőrizni, és az esetleges sérüléseket haladéktalanul jelezni a MFefit Kft. felé.

Termékeire vonatkozóan a MFefit Kft. a weboldalán szereplő tájékoztatóban megjelölt időtartamú jótállást (garancia) vállal, amely a Kormányrendelet szerinti időtartamnál hosszabb is lehet. MFefit Kft. az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék felhasználó általi átvételekor adott garanciajegyen (jótállási jegyen) szereplő adatok útján közli.

A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az felhasználó részére történő átadásával kezdődik.

A felhasználó a MFefit Kft. általi teljesítés időpontjától (az átadás-átvétel napja) a jótállási időtartam ideje alatt érvényesítheti a jótálláshoz fűződő jogait. A felhasználó kizárólag a MFefit Kft. által a termék átvételekor átadott jótállási jegy, vagy a kifizetés igazolására kiállított számla bemutatása, illetve átadása esetén jogosult jótálláshoz fűződő jogainak érvényesítésére. Felhasználónak a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazolnia kell. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók.

A jótállás időtartama alatt MFefit Kft. a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően a felhasználó választása szerint vállalja a hibás termék cseréjét vagy kijavítását, kivéve, ha a kijavítás vagy csere nem lehetséges, vagy MFefit Kft.nak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne. Amennyiben a kijavítás vagy a kicserélés nem lehetséges, vagy azt MFefit Kft. nem vállalta, felhasználó választása szerint megfelelő árleszállítást követelhet, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha mindezt a jótállási jegyben vállaltak lehetővé teszik. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A jótállás az Felhasználó törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti.

Ha az Felhasználó a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét MFefit Kft. köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

10.3 Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt a felhasználó kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a felhasználó a jótállásból fakadó jogok a 8. és a 9. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

11. Adatvédelem

11.1 Amennyiben a felhasználó terméket vásárol a https://mfefit.hu weboldalon vagy a MFefit mobilaplikáción, közte és a MFefit Kft. között adásvételi szerződés jön létre. Tekintettel arra, hogy a szerződés távollévők között jön létre, az adatkezelés szükséges a vásárlás rögzítéséhez, szállításhoz, számlázáshoz, fizetéshez, szavatosság, jótállás érvényesítéséhez, a jogviszonyból származó igények érvényesítéséhez.

11.2 Az adatkezelés jogalapja a felhasználó hozzájárulása. Az felhasználó a vásárlással megköti a jelen feltételek szerinti szerződést, és hozzájárul adatai kezeléséhez. Az MFefit Kft. kijelenti, hogy felhasználói által megadott minden adatot, bizalmas információt, tényt bizalmasan kezel. A MFefit Kft. ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a felhasználóval szemben a szolgáltatással való visszaélés vagy egyéb bűncselekmény gyanúja merül fel, annak személyes adatait az illetékes hatóságok számára átadja.

11.3 A fentieken túlmenően, amennyiben a felhasználó és a MFefit Kft. között jogviszony jön létre, az adatkezelés szükséges a jogviszonyból származó jogok gyakorlásához, kötelezettségek teljesítéséhez, igények érvényesítéséhez (pl. jótállás, pénzkövetelés behajtása). Ezen esetekben a MFefit Kft. az érintettek hozzájárulása hiányában, illetve attól eltérően is kezelheti az érintett adatait, amennyiben az szükséges a rá vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítéséhez, jogos érdekének érvényesítéséhez. Az adatkezelés jogalapja ebben az esetben az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 6. § (5) bekezdése.

11.4 Az adatkezelés célja a vásárlási folyamat eredményes lebonyolítása (adatok, megrendelés rögzítése, szállítás, számlázás, fizetés), és az esetleges igények érvényesítése (pl. jótállás, pénzkövetelés).

11.5 A MFefit Kft. a felhasználó által megadott adatokat kezeli: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, cégnév, számlázási cím, adószám, megrendeléssel kapcsolatos adatok (megvásárolt termékkel, a megrendelés folyamatával, szállítással, fizetéssel kapcsolatos adatok). Felhasználói számára a MFefit Kft. lehetőséget biztosít, hogy a róluk tárolt adatokat bármikor megtekinthessék, szükség esetén módosíthassák, vagy regisztrációjukat törölhessék. Felhasználói adatokba kizárólag a MFefit Kft. erre jogosított munkatársai tekinthetnek bele. A felhasználókról tárolt személyes adatokat (beleértve az e-mail címet is) a MFefit Kft. jogosulatlan személyek számára nem szolgáltatja ki. Kivételt képez ez alól, hogy a MFefit Kft. a felhasználó személyes adatait a https://mfefit.hu oldalon ill. a MFefit mobilaplikáción található szolgáltatások teljesítéséhez, a közreműködő kereskedelmi partnerei számára átadja.

11.6 A MFefit Kft. törli az adatokat, ha az adatkezelés célja megszűnt. Megszűnik az adatkezelés célja, ha bizonyossá válik, hogy a vásárlással kapcsolatban igények érvényesítésére már nem kerül sor. Amennyiben a vásárlás során ügyfélfiók jön létre, a MFefit Kft. törli az adatokat, ha bizonyossá válik, hogy az ügyfélfiók a jövőben nem kerül használatra. A MFefit Kft. minden esetben törli az adatokat, ha az érintett azt kéri, kivéve, ha törvény (pl. fogyasztóvédelemre vonatkozó jogszabályok) az adatok kezelésére felhatalmazást ad. Az adatkezelésről részletes tájékoztató érhető el a MFefit Kft. weboldalán (https://mfefit.hu) ill. a MFefit mobilaplikáción.

11.7 A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart. A regisztráció Felhasználó általi törlésére, valamint Üzemeltető általi törlésére bármikor, az ÁSZF-ben rögzített esetben és módon kerülhet sor. A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 1 évig tárolja. Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint awww.bestbyte.hu weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

11.8 A MFefit Kft. a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. 2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.  adószám: 14443103-2-43  Cégjegyzékszám: 13-09-111755) igénybevételével végzi az áruk kiszállítását, így ezen társaság is a csomagoláson feltüntetett és a kézbesítéshez szükséges adatok birtokába kerül.

11.9 Az weboldal és a mobilaplikáció szolgáltatásaiban való részvétel önkéntes. A MFefit Kft. kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít azon felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.

11.10 A MFefit Kft. gondoskodik arról, hogy szolgáltatásai révén a felhasználókról megszerzett adatok felhasználása megfeleljen a mindenkor hatályos magyarországi jogszabályoknak.

11.11 A MFefit Kft. vállalja, hogy a regisztráció során a felhasználók által megadott e-mail címekre nem küld levelet, kivéve a https://mfefit.hu weboldal és a MFefit mobilaplikáció szolgáltatásaihoz kapcsolódó tájékoztató anyagokat tartalmazó e-maileket, melyek fogadásába a tagok regisztrációjukkal beleegyeznek.

11.12 A MFefit Kft. minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos őrzésére, de nem vállal felelősséget az adatok megrongálódásáért, megsemmisüléséért vagy illetéktelen kezekbe kerüléséért műszaki hiba, természeti csapás, terror- vagy bűncselekmény vagy egyéb elháríthatatlan külső ok esetén.

11.13 A MFefit Kft. megtesz minden tőle elvárható intézkedést, hogy az oldalaihoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes legyen, de nem vállal felelősséget az esetlegesen fellépő hibákért, mely az oldalak nem megfelelő működését és/vagy esetleges adatvesztést okoz.

12. Panaszkezelés

12.1 A Felhasználó a MFefit Kft-vel a honlapon vagy a mobilaplikáción megadott elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot az általa nyújtott termékértékesítéssel kapcsolatban. Felhasználó tudomásul veszi, hogy a termékértékesítéssel kapcsolatos esetleges panaszait a MFefit Kft felé teheti meg a MFefit Kft elérhetőségein. A panaszokat a MFefit Kft köteles 30 napon belül kivizsgálni, és erről értesíteni a felhasználót.

12.2 A Felhasználó a MFefit Kft. által kivizsgált és elutasított panaszával a területileg illetékes Békéltető Testületekhez fordulhat. Az illetékes békéltető testületek listája az Országos Fogyasztóvédelmi egyesület honlapján (www.ofe.hu) található.

12.3 Felhasználó az értékesítést követően a https://mfefit.hu honlapon illl. a MFefit mobilapplikáción a „Kapcsolat” menüpont alatt szereplő elérhetőségeken keresheti.

13. Egyéb rendelkezések

13.1 Felhasználók tudomásul veszik a rendszer használatával, hogy a MFefit Kft. jelen ÁSZF-et jogosult egyoldalúan módosítani.

13.2 Cookie:

A weboldalon ill. a mobilaplikáción tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a MFefit Kft. a felhasználó számítógépére ill. telefonjára, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók – közöttük a Google – partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)

Alkalmazott cookie-k:

• Analitika, követés cookie

• Webhelyen keresztüli követés

• Bejelentkezési, felhasználó azonosító session cookie

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

• hogyan lehet letiltani a cookie-kat,

• hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy

• hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy

• hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

13.3 Bármilyen, a jelen ÁSZF rendelkezéseivel kapcsolatban felmerülő jogvita esetén a Budai Központ Kerületi Bíróság rendelkezik kizárólagos illetékességgel.Jelen ÁSZF hatálybalépésének napja: 2017. április 18.

X